Hinnat ja toimitusaika:

Viisumin laji Viisumi voimassa Käsittelyaika Hinta
Kertaviisumi 1-30 päivää 7-8 päivää 78 €
Pikakertaviisumi 1-14 päivää 4 arkipäivää 130 €
Kaksikertaviisumi 3 kk 7-8 päivää 120 €
Kaksikertaviisumi (asiakkan puoltoa) 3 kk 7-8 päivää 80 €
Monikertaviisumi 12 kk (oleskelu 90 päivää 180 päivän aikana) 11-21 päivää 150 €
Monikertaviisumi (asiakkan puoltoa) 12 kk (oleskelu 90 päivää 180 päivän aikana) 7-11 päivää 90 €
Ryhmäviisumi (min. 5 hlö) 4 yötä / 5 päivää 8-10 päivää 73 €
Toimitusmuoto Hinta
Normaali 6 €
Pikakirje 15 €
Postiennakko 15 €
Bussirahti 30 €

Viisumeja on saataviissa erilaisiin matkustustarpeisiin:

Kertaviisumi

on voimassa 2 – 30 päivää ja oikeuttaa yhteen edestakaiseen matkaan. Matkustaessa voi käyttää kuluneuvona omaa autoa, bussia tai junaa. Erillistä automerkintää viisumeihin ei enää laiteta.

Kaksikertaviisumi

oikeuttaa kahteen Venäjän matkaan kolmen (3) kuukauden sisällä. Myönnetään, kun matkan tarkoituksena on liikematka tai kulttuurisuhteet.

Monikertaviisumi

oikeuttaa useisiin käynteihin Venäjälle, kuitenkin niin, että oleskeluaika Venäjällä saa on korkeintaan 90 päivää puolen vuoden aikana. Matkan tarkoituksena on oltava liikematka tai kulttuurisuhteet. 

Voit hakea monikertaviisumia edellyttäen, että olet aikaisemmin matkustanut Venäjälle kerta- tai kaksikertaviisumilla edellisen vuoden sisällä.

Ryhmäviisumi

myönnetään vain Suomen kansalaisille. Ryhmän jäsenten vähimmäismäärä on viisi (5) henkilöä.

Vaadittavat asiakirjat:

Viisumianomusta varten Teidän on toimitettavaseuraavat asiakirjat:

passi, valokuva max.6 kk vanha, täytetty viisumianomuslomake sekä matkavakuutustodistus.

Olkaa hyvä ja täyttäkää lomake tästä linkistä. Jälkeeenpäin voitte tulostaa viisumianomuksen tai kirjoittakaa ylös sen referenssinumero ja välittää se meille muiden vaadittujen asiakirojen yhteydessä.

Jos lomakkeen täyttäminen ei onnistu online – tilassa, voitte tulostaa sen tästä linkistä ja täyttää käsin.

 • Passi
 • Passin on oltava voimassa vähintään kuusi (6) kuukautta viisumin päättymisen jälkeen, ja siinä on oltava tyhjiä sivuja käytettävissä. Passin on oltava täysin ehjä: jos jokin sivu on edes osittain rikki, viisumianomus voidaan hylätä.
 • Valokuva
 • Viisumianomukseen on liitettävä virallinen passikuva (mitat ovat 3,5 x 4,5 cm), joka on korkeintaan kuusi (6) kuukautta vanha.
 • Viisumianomus
 • Täytä viisumianomuslomake ohjeiden mukaisesti. Mikäli viisumianomus on puutteellisesti täytetty, emmekä tavoita viisuminhakijaa, emme vastaa mahdollisista virheistä viisumissa tai sen toimituksessa.
 • Vakuutustodistus
 • Viisumianomuksen liitteeksi vaaditaan aina todistus voimassa olevasta matkavakuutuksesta. Vakuutustodistuksessa tulee käydä ilmi kaikki matkustavat henkilön perustiedot. Matkavakuutuksen on katettava kaikki mahdolliset kulut liittyen matkustavan henkilön älkilliseen sairastumiseen. Vakuutusyhtiön myöntämä vakuutuskorttikin kelputetaan matkavakuutustodistuksen korvaavana, jos siinä mainitaan selkeästi matkustavan henkilön nimi sekä vakuutuskauden päättymispäivä.

Kaksi ja monikertaviisumeihin konsulaatti vaatii aina A4-matkavakuutustodistuksen.

Ryhmäviisumeja varten vaaditaan seuraavat asiakirjat:

 • 1) Hyvänlaatuinen kopio passin kuvallisesta henkilösivuaukeamasta (passin oltava voimassa vähintään puolen vuoden ajan viisumin päättymisen jälkeenkin)
 • 2) Huolellisesti täytetty viisumianomus (yksi per jokainen matkustaja).
 • 3) Vakuutusyhtiön todistus voimassaolevasta matkavakuutuksestaVakuutuskorttikin keputetaan, jos siinä mainitaan selkeästi matkustavan henkilön nimi sekä vakuutuskauden päättymispäivä.
 • 4) Yksi passikuva (enintään 6kk vanha kuva 3,5 x 4,5 cm)

Viisumipuolto

Toimiksianto, jonka Venäjän viranomaistaho on laatinut konsulaatille. Viisumipuollon perusteella ulkomaan kansalaiselle myönnetään tietyn tyyppinen viisumi. Ven-Fin Tour hoitaa puollon hankkimisen asiakkaan puolesta.

Anomuskirje

Liikemiehille sekä kulttuuriyhteistyössä mukana oleville myönnetään viisumeja myös anomuskirjeellä. Se on venäläisen yrityksen tai organisation omalle lomakkeelle kirjoittama kutsu.

Anomuskirjellä monikertaviisumia hakeville konsulaatti ei salli pikakäsittelyä.

Anomuskirjeen tulee aina olla alkuperäinen, leimalla ja johtajan allekirjoituksella varustettu asiakirja. Se tulee laatia ohjeiden mukaisesti.

Kerta- ja kaksikertaviisumeissa, jotka haetaan yrityksen tai organisaation kutsulla käsittelyaika vaihtelee, kuitenkin niin, että se on vähintään 8 kalenteripäivää kertaviisumissa ja monikertaviisumissa vähintään 11 kalenteripäivää.

Alaikäiset matkustajat

Alle 18-vuotias matkustaja voidaan lisätä vanhemman kertaviisumiin ilman lisämaksua, mikäli hänet on merkitty vanhemman passiin. Kun alaikäinen omaa oman passin, häneltä vaaditaan perinteiset kertaviisumin liitteet. Konsulaatti vaatii aina erillisen (oman) matkavakuutustodistuksen lapselle.

Lapsen viisumi anotaan joko yhdessä vanhempien viisumeiden kanssa tai mukaan liitetään kopio vanhemman viisumista. Lapsen matkustaessa yksin hänen anomukseen liitetään kopio mukana matkustavan aikuisen viisumista sekä vanhempien kirjallinen lupalausunto. Konsulaatti vaatii aina virkatodistuksen sukulaisuussuhteesta, mikäli lapsella on eri sukunimi kuin huoltajalla. Virkatodistus on saatavilla esimerkiksi pyynnöstä maistraatista.

Alaikäisen matkustajan monikertaviisumia varten tarvitaan aina kopio jommankumman vanhemman viisumista. Lapselle ei myönneta viisumia pidemmälle ajalle, kuin mitä vanhemman viisumi on.

Viisumin siirto uuteen passiin

 • Viisumin siirto ja muut mahdolliset muutokset suoritetaan samassa toimipisteessä, missä ensisijainen viisumi oli myönnetty.
 • Passissa saa olla vain yksi voimassaoleva viisumi.

Valmiin viisumin välitys hakijalle

 • asiakas noutaa toimistoltamme
 • toimitus perinteisesti kirjeitse
 • kirjattu- / pikakirje
 • postiennakko

Viisumiehdot

Kun viisumianomus on toimitettu viisumi- tai puoltokäsittelyyn, sitä ei voi perua tai muuttaa ilman peruutus- tai muutoskuluja. Viisumin perumisesta peritään sen kokonaishinta.

Matkatoimistomme ei vastaa konsulaatin tai sisäministeriön tekemistä hinnanmuutoksista, eikä viisumisäännösten muuttumisesta aiheutuvista kustannuksista. Hinnat esitetään sitoumuksetta.